Maak een woestijntocht met Desert Bivouac. En ontdek de Sahara woestijn in Marokko…

 

Onze woestijntocht begint hier: Als zoon van een karavaanleider groeit Ismail SBAI op in M’Hamid El Ghizlane.  Een kleine dorpsgemeenschap aan het begin van de Sahara woestijn die zich daarna eindeloos verder uitstrekt. Ook de inwoners van M’Hamid hebben allen nomadische voorouders. Samen beschikken ze dan ook over een onschatbare kennis van de woestijn en de duinen.

In 1999 besloot Ismail SBAI zijn eigen reisagentschap op te richten.  Dit om het natuurlijke en culturele patrimonium van het zuidwesten van Marokko in stand te houden.  Maar ook uit verlangen om in de voetsporen van zijn familie te treden, die lange zoutkaravanen doorheen de woestijn begeleidden.

 

 

 

 

 

Desert BivouacDésert Bivouac was geboren. Twee luxe tentenkampen in de woestijn nabij M’hamid.  Bivouac El Mezouaria en Bivouac Chegaga. Mond-tot-mondreclame zorgt voor een verblijf van avontuurlijke toeristen.  Allemaal gefascineerd door, en gewonnen voor de immense woestijn die zich achter M’Hamid El Ghizlane uitstrekt. Ben je op zoek naar een nieuw avontuur met respect voor de natuur, vol mystiek, betoverende steden, wijdse landschappen en cultuur? Wil je het even over een andere boeg gooien? Ben je geboeid door nieuwe ontdekkingen, op zoek naar avontuur in de Sahara en wil je kennismaking met het nomadenvolk. Dan kan je bij Désert Bivouac rekenen op een warm onthaal, zowel individueel, in groep als met de familie. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Doe eens iets anders in uw vakantie: Kies voor een woestijntocht of kamelentocht. Maak een rondreis of een Jeepsafari. We hebben excursies te voet, per kameel of 4WD.

Désert Bivouac neemt je mee in het fantastisch avontuur om de woestijn op een authentieke wijze te gaan ontdekken vanuit dit dorp, dat al even authentiek is…

Trotse palmbomen in de okerkleurige aarde met veel, heel veel zand, zo moet je M’Hamid zien, meteen ook het vertrekpunt voor een 4×4 tour, kamelen excursie, rondreis, woestijn trip, het avontuur of het beleven van een droom…

De woestijn laat je toe er te vertoeven en ze te beleven, doch haar geheimen geeft ze nooit prijs…….

We heten u graag welkom op:
GPS punt Bivouac Mhamid : N29°51 399 W 5°45 191 en of GPS punt Bivouac Chegaga : N29°49 692 w 006°11 969

Restaurant Desert Bivouac M'hamid
Bureau Desert Bivouac M'hamid
Bureau Desert Bivouac M'hamid

Bekijk hier de beoordelingen van Desert Bivouac op TripAdvisor:

Desert Bivoau Marokko TripAdviser

 

 

 

Bezoek onze kampen in de woestijn: klik hier

Voor meer informatie: info@desertbivouac.com

Call / Whatsapp: +212 (0) 6 708 421 16